De geschiedenis van de Aquaspace

Aquaspace Bonaire historyDe Aquaspace is een glasbodemboot met geschiedenis.

Ze werd in 1978 ontworpen en in 1982 gebouwd door de architect Jacques Rougerie, die nauw samenwerkte met Jacques Cousteau. De boot deed dienst als Center of Marine Biology Studies en deed onderzoek naar onderwater leven als schildpadden en dolfijnen in de wateren rond het Frans-Caribische eiland Martinique.

Gedurende zeven jaren werkten Cousteau en Rougerie samen aan drie projecten en op drie eilanden/ eiland groepen in het noorden van het Caribisch gebied: the Bahamas, Martinique en the Turks and Caigos Islands.

De Aquaspace is een bijzondere en eigentijdse trimaran. De Franse architect Jacques Rougerie ontwerpt al ruim dertig jaar de meest futuristische zeevaartuigen. Van boten tot vliegvelden en kantoorgebouwen. Veel van zijn ontwerpen zijn geinspireerd door zijn obsessie van de oceaan.  ‘De oceanen’, zo stelt Rougerie, ‘zijn een bron van een ongehoord rijke biodiversiteit waarvan we de omvang nog niet eens lijken te beseffen. We moeten zorgvuldig met oceanen omgaan, want we zouden ze in de nabije toekomst wel eens keihard nodig kunnen hebben.’

In 1989 moest Rougerie de Aquaspace van de hand doen. Sindsdien is de boot meerdere keren van eigenaar verwisseld voordat het in 2007 in droogdok op Curacao terechtkwam, waar een start werd gemaakt met de renovatie. De toenmalig Nederlandse eigenaar bracht de Aquaspace naar Bonaire en begon met zeil en snorkel trips .

De huidige kapitein en eigenaar van de Aquaspace, Edwin Sluis, is in 2009 begonnen met varen. Onder Ed’s leiding is de Aquaspace uitgegroeid tot een van de meest populaire toeristische attracties van Bonaire. Kijk op Tripadvisor voor de lovende recensies!

Follow us: